Var glad idag

Var glad idag

Detta är den dag som Herren har gjort, låt oss på den fröjdas och vara glada.           Psaltaren 118:24

Bibeln uppmanar oss på flera ställen att vara glada. Gläd dig, än en gång vill jag säga gläd dig, står det i Filippibrevet. Glädje är hälsosamt. Ett gott skratt förlänger livet. Ett glatt hjärta är läkedom för själen. Ett glatt hjärta gör ansiktet ljust. Saligt är det folk som vet vad jubel är.

Vissa människor verkar alltid vara glada medan det finns andra som aldrig verkar ha en glad dag.  De glada är nöjda och har ofta ett gott ord att säga till andra. De som inte är glada klagar och ser det mesta med negativa glasögon. De positiva orden lyser med sin frånvaro. Ibland är det så att de som är de mest glada människorna egentligen skulle ha mer anledning att klaga än många som faktiskt klagar.

Kan man välja att vara glad? Jag tror det. Och en hemlighet är att lära sig ösa ur den källa som ger glädje. Den källan är Jesus. Den som är glad är levande. Är det ”trök” så är det ganska dött. Men det står att Jesus kom för att ge oss liv, och liv i överflöd. Och det står också om den helige Ande att han är en källa som flödar fram med evigt liv och att den källan finns i alla som tror på Jesus. Orden ”evigt liv” tänker jag ”levande”, full av liv i evighet.

Vi kan tala om barn som fulla av liv. Energi, livsglädje, kreativitet, fantasi…påhittighet. Lek!

Är det så Jesus menar? Att vi kan leva livet levande, fulla och översvämmande av hans liv och glädje? Det handlar inte om ytlighet, utan om en djup och äkta glädje som strömma fram inifrån.

Hur är det möjligt?

I Psalm 103 står det: Lova Herren min själ och glöm inte allt gott han har gjort. Kanske att det här är en av nycklarna. Att påminna oss om vad Gud har gjort i och för oss och börja tacka Honom för det. Tacksamheten kan vara nyckeln till glädje. När vi blir påminda om allt gott vi har så ligger glädjen nära. Vi behöver inte förneka det som är tufft och det som gör att livet känns tungt. Men vi kan välja att fästa tanken på det som är gott. Det som vi faktiskt har. Och allt gott som vi har är gåvor från Gud. Han har skapat den här jorden och allt gott vi har är ursprungligen gåvor ur Guds hand. Det är honom vi riktar vårt tack till. Även dagen som vi har idag är given av Honom. Därför gör vi rätt i att vara glada idag.

Om Suss

Susanne Christensson heter jag och är en kvinna mitt livet. "I mina bästa år" som det så fint heter. Jag är mamma till två härliga barn och fru till en underbar man. Under hela mitt liv har jag sjungit och sången har alltid varit ett naturligt sätt för mig att uttrycka mig, särskilt inför Gud. Mina sånger andas ofta bön. Från tidiga tonår så har jag burit på en längtan att människor ska upptäcka vem Jesus är och den kraft och glädje som finns i att lovsjunga Honom. Därav namnet Lovsångsinspiratör. Att inspirera till lovsång är att inspirera till att tala väl om, lovorda, upphöja, skryta om etc. Lovsång är något gott och positivt för jag riktar mig från mig själv och sätter fokus på någon annan. Inte det mest aktuella i vår självcentrerade tid, men något som gör väl med oss. I mitt fall så är huvudpunkten att lovsjunga den person som aldrig kan lovsjungas nog. Den ende person som verkligen är värd att få all lovsång och beundran. Hans namn är Jesus.
Det här inlägget postades i Ord för dagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>